• Op werkdagen voor 15:00 besteld, morgen in huis
 • Gratis verzending vanaf € 40,-
 • Ook bereikbaar via Whatsapp
Hoe werkt het?

De praktijk

Een goede gezondheid gaat hand in hand met gezonde voeding. Het maken van gezonde voedingskeuzes is echter niet altijd makkelijk. We worden blootgesteld aan veel verleidingen en soms is het lastig om alle ballen hoog te houden. Wij, Erika (diëtiste) en Sarah (sportdiëtiste), houden rekening met je persoonlijke situatie en bieden je professionele begeleiding.

Maak een afspraak
Lees hier alles over

Onze diëtistenpraktijk

Een goede gezondheid gaat hand in hand met gezonde voeding. Het maken van gezonde voedingskeuzes is echter niet altijd makkelijk. We worden blootgesteld aan veel verleidingen en soms is het lastig om alle ballen hoog te houden. Wij, Erika (diëtiste) en Sarah (sportdiëtiste), houden rekening met je persoonlijke situatie en bieden je professionele begeleiding.

De praktijk is gevestigd in Zierikzee, hartje centrum en goed bereikbaar met de fiets en auto. In het mooie monumentale pand ben je van harte welkom. Wij helpen je graag bij allerlei vragen over voeding, gezondheid, leefstijl en suppletie. We beantwoorden vragen over gezonde, verantwoorde voeding die bij je past. Ook zijn we vrij toegankelijk. Dit betekent dat je ook zonder verwijsbrief welkom bent in de praktijk.

Voor wie?

Voor iedereen, maar een persoonlijk afgestemd advies kan bijvoorbeeld gaan over:

 • Sportvoeding
 • Gezonde voeding
 • Overgewicht
 • Obesitas
 • Ondergewicht
 • Ondervoeding
 • Verminderde eetlust
 • Hoge bloeddruk
 • Hypercholesterolemie
 • Verhoogde bloedwaardes
 • Diabetes Mellitus
 • Maag- en darmproblemen
 • FODmap dieet
 • Leverziekten
 • Osteoporose
 • Voedselallergie/intoleranties
 • Drinkvoeding

Ketenzorg

Ben je bekend met diabetes mellitus type II, (een verhoogd risico op) hart- en vaatziekten of COPD en kom je hiervoor regelmatig bij de huisarts of praktijkondersteuner? Dan gaat de dieetbehandeling als onderdeel van ketenzorg niet ten koste van het wettelijk eigen risico en heb je recht op meer vergoeding dan de standaard 3 uur vanuit het basispakket. De declaratie verloopt dan via het samenwerkingsverband. Bij deze vorm van zorg word je door één team geholpen rondom je ziektebeeld.

Werkwijze

We stellen samen met jou een persoonlijk behandelplan op. Dit plan past bij je hulpvraag, bij je gewoonten, behoeften en leefstijl. Bij het maken van een afspraak wordt gekeken welke diëtiste het beste bij je past, afhankelijk van je hulpvraag. Een consult kan bij ons in de praktijk, bij je thuis als je niet in staat bent om naar ons toe te komen, of online. Je kiest voor de oplossing waarbij je je prettig voelt. Ook in de avond is geen enkel probleem. Al deze opties kun je bespreken met je diëtist tijdens het maken van een afspraak.

Het eerste consult

Tijdens het eerste consult wordt gewerkt aan de vertrouwensband tussen jou en de diëtist. Samen wordt de hulpvraag duidelijk gemaakt en eventueel wordt de verwijsbrief besproken. Ook worden er, wanneer nodig, metingen gedaan zoals gewicht, lengte, tailleomvang en vetmassa. Het eerste consult zal ongeveer 60 minuten duren. De inhoud van het gesprek zal afhangen van je wensen en vragen. Alleen na een goede kennismaking kunnen wij je echt een persoonlijk advies geven. Dit zal ze binnen vijf werkdagen naar je toe mailen en bestaat uit de opgemaakte doelen en voedingsadvies. Vergeet niet om een geldig legitimatiebewijs, je zorgpasje en eventueel een verwijsbrief mee te nemen naar je 1e consult.

Vervolgconsult

Tijdens het vervolgconsult wordt besproken hoe het gaat. Eventueel worden er metingen gedaan, maar dit is niet het belangrijkste. Waar loop je tegen aan? Zijn de adviezen makkelijk toepasbaar in de praktijk? Samen wordt er gekeken hoeveel vervolgconsulten nodig zijn. Een vervolgconsult duurt ongeveer 30 minuten.

Verwijsbrief

Uiteraard ben je ook welkom bij ons zonder verwijsbrief, maar als je een verwijsbrief hebt van de huisarts neem deze dan mee naar het eerste consult. De diëtiste zal samen de verwijsbrief doornemen. Als de dieetbehandeling is afgerond kan de diëtist een eindrapportage sturen naar de huisarts of verwijzer.

Aanmelden

Ben je enthousiast geworden na het lezen van bovenstaande? Maak dan snel een afspraak via het contact formulier. Een van ons zal contact met je opnemen voor het maken van een afspraak. Wil je liever eerst nog wat meer informatie? Dat kan, voel je vrij om te appen, mailen of bellen naar ons, we helpen je graag verder.

Kwaliteit

We zijn aangesloten bij het kwaliteitsregister voor paramedici. Deze organisatie waarborgt de kwaliteit van de zorg. Daarnaast zijn de diëtistes lid van de vakvereniging Nederlandse Vereniging van Diëtetiek.

Tarieven & vergoedingen

We hebben contracten met (de meeste) zorgverzekeraars. Dit betekent dat we de rekening voor je declareren. Deze wordt vervolgens vergoed vanuit de basisverzekering. Dit wordt eerst verrekend met het eigen risico. Vanuit de basisverzekering heb je recht op 3 contacturen met een diëtiste, deze kun je samen vrij invullen. Dit komt neer op ongeveer een intake consult en drie vervolgafspraken. Soms wordt er vanuit de aanvullende verzekering ook nog dieetadvisering aangeboden, maar dit verschilt per verzekering. In dat geval heb je recht op een gratis consult. Zoals hierboven besproken bij de ketenzorg, gaat de dieetbehandeling niet ten koste van het wettelijk eigen risico en heb je recht op meer vergoeding dan de standaard 3 uur vanuit het basispakket. De declaratie verloopt dan via het samenwerkingsverband.

Je kunt de kosten ook zelf betalen en later declareren bij je verzekeraar. Je krijgt in dat geval wel vaak minder terug.

Voor consulten en advies worden de volgende kosten in rekening gebracht.

Consult per kwartier: €15,-

Intake consult €90,-
(online) Vervolgconsult lang €30,-
Kort (online) consult/telefonisch consult €15,-
Whatsapp / Mailcontact €0,-
Niet nagekomen afspraken €15,- per kwartier

 

Samenwerkingen

Om zo goed mogelijke zorg te kunnen leveren werken we samen met huisartsen, praktijkondersteuners, fysiotherapeuten, diëtistes en andere professionals in de zorg.

Contactgegevens

Hieronder vind je de contactgegevens van ons, je kan ons altijd bellen, mailen, appen of bereiken via ons contactformulier. Wanneer je liever hebt dat wij contact met jou opnemen, kan je dit ook altijd invullen.

Erika

06-15656348
erika@dqadirect.nl

Sarah

0111-218100
sarah@dqadirect.nl

 

We helpen je graag

Contactformulier

Veelgestelde vragen over onze praktijk

Wat is het verschil tussen een orthomoleculair diëtist en een orthomoleculair therapeut?
Werken de diëtistes samen met andere professionals?
Worden de kosten vergoed door mijn zorgverzekeraar?
Wat zijn de kosten?
Heb ik een verwijsbrief nodig?
Hoe werkt het?
Waar is de praktijk gevestigd?
Algemene contactgegevens

Hoe kunnen we je helpen?

E-mailen

Stel je vragen op service@dqadirect.nl of neem direct contact op met onze diëtiste Erika.

 

 

 

Whatsappen

Heb je een vraag en wil je snel antwoord? Stuur een WhatsApp naar 0111218100

Bellen

Op werkdagen kan je ons telefonisch bereiken tussen 09:00 en 17:00 op het nummer 0111218100.