• Op werkdagen voor 15:00 besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf € 40,-
  • Ook bereikbaar via Whatsapp

Liposomale Vitamine C

Liposomale vitamine C is bedoeld om het lichaam te ondersteunen. Vitamine C is een krachtig antioxidant die je lichaam beschermt tegen oxidatieve stress. Liposomale vitamine C heeft een aantal voordelen ten opzichte van een traditioneel supplement. Doordat het liposomaal is zorgt het voor een snellere opname. De liposomale vitamine C is beschikbaar in verschillende soorten. Vloeibaar zonder smaak, vloeibaar met sinaasappel smaak en in capsule vorm. Zo kan iedereen kiezen wat ze fijn in gebruik vinden.

Over liposomale vitamine C

DQA Liposomale Vitamine C  is bedoeld om het vitamine C-gehalte in het bloed te verhogen. Dit product ondersteunt een normale werking van het immuunsysteem en het zenuwstelsel en helpt vermoeidheid te verminderen. Het bevat ook kalium, wat een positieve invloed heeft op de werking van het zenuwstelsel, de normale werking van spieren ondersteunt én goed is voor de bloeddruk. Ook zorgt vitamine C ervoor dat ijzer beter wordt opgenomen door je lichaam.

Omdat het menselijk lichaam vitamine C niet langdurig kan opslaan, is een dagelijkse aanvulling noodzakelijk. Liposomale Vitamine C  bevordert een zo hoog mogelijke orale absorptie.

Wat is lipsomale vitamine C?

Vitamine C is een wateroplosbare vitamine en is essentieel voor ons lichaam. Met essentieel bedoelen wij dat wij als mens vitamine C zelf niet aanmaken. We moeten de vitamine dus uit ons voedsel halen. Dieren en planten kunnen zelf vitamine C aanmaken, dat is dus superhandig, en hebben hiervoor dus geen voedsel nodig.

Vitamine C is een stof die gemakkelijk oxideert. Dit betekent dat vitamine C reageert met zuurstof, en dus schadelijk kan worden. De oxidatie van vitamine C wordt bevorderd door zonlicht, de aanwezigheid van metalen en warmte. Door oxidatie vermindert het gehalte vitamine C aanzienlijk tijdens het koken, bewaren en het bewerken van voedsel. Met deze wetenschap is het dus belangrijk om groente en fruit pas kort voor gebruik of inname te snijden, persen of bewerken. Bij een korte bereidingstijd van groente blijft ook veel meer vitamine C behouden dan wanneer je het te lang kookt.

Behoefte liposomale vitamine C

De dagelijkse hoeveelheid vitamine C die aanbevolen wordt volgens de Nederlandse aanbevelingen is 75 mg per dag. Het gaat hierbij om een gezond persoon tussen de 19 en 70 jaar oud. Er zijn namelijk verschillende natuurlijke factoren die de dagelijkse behoefte kunnen beïnvloeden. Zo heeft het lichaam een hogere behoefte in de periode dat iemand zwanger is of borstvoeding geeft. Ook blijkt uit onderzoek dat er een verband bestaat tussen de vitamine C behoefte in verband met leeftijd en geslacht. Zo hebben ouderen en vrouwen een hogere behoefte aan vitamine C.

De inname van vitamine C lijkt zinvol in bepaalde situaties. Een hogere vitamine C inname gaat bijvoorbeeld gepaard met een verminderd risico op hart- en vaatziekten. Zo hebben specifiek rokers erg veel baat bij suppletie. Er is onderzoek dat laat zien dat roker die een supplement nemen aanzienlijk minder kans hebben op het ontwikkelen van hart- en vaatziekten dan rokers die helemaal geen supplementen nemen.

Ook is uit onderzoek gebleken dat suppletie van 500mg/dag gunstige effecten kan hebben bij een te hoog cholesterol of een hoge bloeddruk. Vitamine C kan dus een positief effect hebben op de behandeling hiervan.

Vitamine C is daarnaast betrokken bij de aanmaak van collageen in de huid en speelt daarbij ook een rol in het beschermen van de huid tegen de zon. Het is een feit dat bij het ouder worden de concentratie vitamine C in de huid afneemt. Dit gaat gepaard met rimpelvorming, meer pigmentatie, een vermindering van de huidelasticiteit, een drogere huid en een slappere huid. Uit onderzoek is echter gebleken dat vitamine C deze huidveroudering vertraagd. Een goed idee dus mocht je dit proces willen vertragen!

Je kunt wel concluderen dat suppletie met vitamine C in veel gevallen zinvol is. Benieuwd naar alle onderzoeken? Deze kun je terugvinden in ons kenniscentrum in de blog over vitamine C.

Functie van liposomale vitamine C

Vitamine C is betrokken bij erg veel processen en functies van en in ons lichaam. Hieronder lees je 6 functies van vitamine C voor jouw lichaam.

  1. Antioxidant: Vitamine C is de meest belangrijke in wateroplosbare antioxidant van ons lichaam. Vitamine C kan hierdoor een positieve rol spelen zodra er sprake is van verschillende ziektebeelden, weefselbeschadiging, maar ook bij blootstelling aan bepaalde toxines zoals sigarettenrook. Vitamine C kan ook in onze cellen optreden als antioxidant, zo beschermt de vitamine ons DNA.
  2. Zenuwstelsel: Vitamine C is betrokken bij het sturen en maken van bepaalde hormonen binnen ons zenuwstelsel en bij de aanmaak bepaalde receptoren en zogenaamde neurotransmitter.
  3. Collageen: Om collageen aan te maken is vitamine C nodig. Collageen geeft structuur aan ons weefsel en is daardoor een zeer belangrijk component van bijvoorbeeld bloedvaten, botten en huid.
  4. Cholesterol: Vitamine C is betrokken bij de omzetting van cholesterol naar glazuren. Dit kan dan weer invloed hebben op ons bloedcholesterolgehalte.
  5. Immuunsysteem: Diverse onderdelen van ons immuunsysteem hebben vitamine C nodig. Neem bijvoorbeeld een goede werking van de witte bloedcellen. Deze cellen vallen ziekteverwekkers aan, erg belangrijk dus.
  6. Bloedaanmaak: Bij de absorptie van ijzer in onze darmen is vitamine C ook betrokken en daardoor dus ook bij het aanmaken van ons bloed.

Daarnaast is vitamine C nog betrokken bij de aanmaak van verschillende neurotransmitters en hormonen. Maar ook heeft de vitamine nog invloed op de hoeveelheid histamine die wordt aangemaakt en is vitamine C betrokken bij de opname van zeer essentiële aminozuren.

Kortom; vitamine C is gewoon een ontzettend belangrijke vitamine voor ons lichaam.

Waarom liposomale vitamine C?

Liposomen leggen een heel andere weg af in het menselijk lichaam dan de traditionele supplementen. Precies dat verschil maakt onze producten zo uniek. Wanneer er een traditioneel supplement wordt genomen komt deze in de maag terecht. De maag bevat zuur met een pH-waarde van 1. Dit is zelfs zo zuur dat, wanneer dit op je vinger zou komen, er een wondje zou ontstaan. Je kunt je daarom misschien wel voorstellen dat zodra er supplement in de maag terecht komt deze snel verloren zal gaan.

Onze liposomale producten zijn zodanig ontwikkeld dat ze tegen de pH-waarde van het zuur in de maag bestand zijn. Wanneer de liposomen vervolgens in de dunne darm terecht komen worden ze opgenomen in het lymfestelsel, waarna ze vervolgens worden afgegeven aan het bloed en daarna in de cel terecht komen waar ze aan het werk kunnen gaan. Een makkelijkere weg dus, waarbij het liposoom intact blijft en de werkzame stof beschermt.

Onze liposomale vitamine C is te verkrijgen in de 500 mg en 1000 mg variant of in capsules. De vitamine C wordt aangeboden als kalium- en natrium ascorbaat. Hierdoor zal de opname van de vitamine beter zijn omdat het eerder wordt herkend als een lichaamseigen stof.

Zo werkt een betere opname!

Liposomale supplementen

Meer dan de helft van onze bevolking gebruikt voedingssupplementen. De meeste mensen gebruiken de zogenaamde traditionele producten, dit kunnen tabletten, capsules of drankjes zijn. Een van de grootste nadelen van deze traditionele producten is dat de opname van de ingrediënten, zoals vitamines en mineralen, door ons lichaam beperkt is.

Wij hebben een uitgebreid en uitgebalanceerd assortiment aan liposomale voedingssupplementen. Hoge kwaliteit, vriendelijke prijs en wellicht het allerbelangrijkste, met de hoogste effectiviteit. Dit komt omdat onze producten liposomaal zijn en liposomale supplementen hebben een veel hogere biologische beschikbaarheid dan traditionele (niet liposomale) supplementen. Ons advies is daarom: profiteer maximaal, kies voor liposomaal!

Klik ook eens op het icoontje en zie het verschil.

Lees hier het volledige artikel over liposomen
KLIK EN BEKIJK HET VERSCHIL
Indicatieve hoeveelheid opgenomen vitamines en mineralen bij traditionele supplementen Indicatieve hoeveelheid opgenomen vitamines en mineralen bij liposomale supplementen
Algemene contactgegevens

Hoe kunnen we je helpen?

E-mailen

Stel je vragen op service@dqadirect.nl of neem direct contact op met onze diëtiste Erika.

 

 

 

Whatsappen

Heb je een vraag en wil je snel antwoord? Stuur een WhatsApp naar 0111218100

Bellen

Op werkdagen kan je ons telefonisch bereiken tussen 09:00 en 17:00 op het nummer 0111218100.