• Op werkdagen voor 15:00 besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf € 40,-
  • Ook bereikbaar via Whatsapp
Interessant & belangrijk om te weten over

Liposomale vitamines & mineralen

De term liposomaal kom je steeds vaker tegen. Zeker als je op zoek bent naar voedingssupplementen. Kiezen voor voedingssupplementen in liposomale vorm is eigenlijk de beste keuze. Maar waarom en wat zijn liposomale producten dan precies?

Opname

Een voedingssupplement kan pas effectief zijn bij een bepaalde dosis. Maar deze dosis moet dan wel intact en op de juiste plek terecht komen. En dit lukt het best door te kiezen voor supplementen in liposomale vorm. De werkzame stof, bijvoorbeeld vitamine C zit samen met puur water in een minuscuul bubbeltje. Deze bubbeltjes beschermen de werkzame stof tijdens het passeren van je spijsverteringskanaal en komt na de maag op de plek waar het moet zijn, je dunne darm. Je dunne darm ziet de wand van het bubbeltje als een lichaamseigen stof, deze versmelt met de celwand en de werkzame stof komt vrij in je bloedbaan.

Bij niet liposomale supplementen gaat veel van de betreffende vitamine of mineraal verloren in de maag, dit komt door de aanwezige maagzuren. Bij gebruik van onze liposomale supplementen gebeurt dit nauwelijks, waardoor de bio-beschikbaarheid van onze liposomale producten aanzienlijk groter is.

Wat zijn liposomen?

In 1965 ontdekte de wetenschapper Gerald Weissmann het bestaan van Liposomen. Deze wetenschapper kwam tot de ontdekking dat je piepkleine bolletjes kunt maken middels een dubbele laag phospholipiden. Deze Phospholipiden zijn vetdeeltjes (bij ons van zonnebloemolie) en beschermen de stoffen die in het bolletje zitten tegen invloeden van buitenaf (bijvoorbeeld tegen maagzuren). Eigenlijk kun je liposomen zien als de beschermlaag voor de stof, zoals in ons voorbeeld de Vitamine C.

Deze efficiënte liposomale techniek heeft meerdere toepassingen, zoals dus voor voedingssupplementen, maar ook voor cosmetische en medische producten.

Voedingssupplementen in liposomale vorm zijn dus een slimme keus. Hiermee weet je dat de werkzame stof (vitamine, mineraal of kruid/plant (extract)) op de juiste plek terecht komt en niet voor een (groot) gedeelte vroegtijdig verloren gaat.

Goed om te weten

De meeste van onze liposomale producten zijn in vloeibare vorm, dit is makkelijk met innemen. Volgens sommige klanten heeft een enkel product een uitgesproken smaak. Als je dit ook vindt, dan raden wij je aan om het product in water, vruchtensap of een smoothie te doen. In geval van een smoothie, het product toevoegen na gebruik van een blender. Daarna alleen nog even roeren en klaar.

Voor gebruik goed schudden en na gebruik in de koelkast bewaren, dit kan voor 2 maanden (vloeibare vorm). Het product niet aan een warme drank toevoegen. De dop is ook een maathouder, hierop kun je zien hoeveel je precies per keer kunt gebruiken én voorkom je verspilling.

De houdbaarheid van onze liposomale vloeibare producten is 2 jaar en van onze liposomale poeder is 3 jaar. Sommige klanten geven de voorkeur aan product in capsules, voor hen hebben wij de Vitamine C en D3 binnenkort in ons assortiment.

Ook liposomale voedingssupplementen zijn een aanvulling op een gezonde voeding en geen vervanging.

Bekijk onze oplossingen
Kunnen we je verder helpen?

Heb je een vraag of wil je meer weten over de voordelen van onze liposomale producten?

Algemene contactgegevens

Hoe kunnen we je helpen?

E-mailen

Stel je vragen op service@dqadirect.nl of neem direct contact op met onze diëtistes Erika of Sarah.

 

 

 

Whatsappen

Heb je een vraag en wil je snel antwoord? Stuur een WhatsApp naar 0111218100

Bellen

Op werkdagen kan je ons telefonisch bereiken tussen 09:00 en 17:00 op het nummer 0111218100.