• Op werkdagen voor 15:00 besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf € 40,-
  • Ook bereikbaar via Whatsapp
R&D

De laatste ontwikkelingen

Volg hier de laatste nieuwtjes en (product)ontwikkelingen binnen DQA Direct.

Binnenkort in ons assortiment

Foliumzuur

Een supplement waar steeds meer vraag naar komt is foliumzuur. De actieve stof van foliumzuur is Folaat. Folaat behoort tot de familie van de B vitamines. We kunnen deze vitamine niet zelf aanmaken maar deze moeten we halen uit voedingsmiddelen. Een folaattekort komt helaas snel voor als gevolg van een te lage inname door te weinig verse groente en fruit.

Folaat is tijdens de zwangerschap bijvoorbeeld erg belangrijk, omdat het bijdraagt aan de vorming van de placenta en zorgt voor een goede groei van het ongeboren kind.

Vitamine B6

Vitamine B6 is een essentiële vitamine die wateroplosbaar is. De actieve en best opneembare vorm voor ons is pyridoxaal-5-fosfaat. Het is essentieel, wat betekent dat we het via de voeding binnen moeten krijgen. het is een cofactor van wel 150 enzymatische processen. Deze processen zijn gerelateerd aan het metabolisme van eiwitten, vetten en koolhydraten.

Door deze betrokkenheid werkt B6 mee aan goed energieniveau en is belangrijk voor de normale vorming van rode bloedcellen en dus voor het zuurstoftransport door het lichaam. Vitamine B6 is betrokken bij de synthese van belangrijke neurotransmitters, zoals serotonine, dopamine, glutamaat, histamine en GABA en speelt daardoor een belangrijke rol in een normale werking van het zenuwstelsel. Bovendien reguleert het de hormonale activiteit in het lichaam.

Selenium

Een supplement wat nog niet zo heel veel bekendheid heeft, is selenium. Selenium is een essentieel spoorelement dat betrokken is bij veel processen in het lichaam. het is anti oxidatief en heeft ontstekingsremmende eigenschappen. Daarnaast is het antiviraal en anti-inflammatoire. En speelt hierdoor een rol in het immuunsysteem. Selenium komt van nature veel voor in paranoten, orgaanvlees en zeevruchten.

Zink

Zink is het tweede belangrijkste spoorelement is ons lichaam. Het komt voor in allerlei weefsels zoals in onze botten, spieren, lever, nieren en huid.
Bij verhoogde zinkbehoefte of onvoldoende zinkopname is het extra belangrijk om voldoende zink in te nemen via voeding en voedingssupplementen. Het is niet altijd mogelijk om uit voeding voldoende zink te halen, behalve wanneer specifiek aandacht wordt besteed aan zinkrijke producten en de juiste voedselcombinaties. Typische verschijnselen van een zinktekort in de dagelijkse praktijk zijn: huidaandoeningen, vertraagde groeien ontwikkeling bij kinderen, verminderde vruchtbaarheid, witte vlekken en lijnen op de vingernagels, evenals vermindering van sensorische functies zoals smaak- en reukvermogen, haaruitval. Veel van deze symptomen zijn niet-specifiek en worden vaak in verband gebracht met andere gezondheidsaandoeningen; daarom is een medisch onderzoek nodig om vast te stellen of er sprake is van een zinktekort.

Algemene contactgegevens

Hoe kunnen we je helpen?

E-mailen

Stel je vragen op service@dqadirect.nl of neem direct contact op met onze diëtistes Erika of Sarah.

 

 

 

Whatsappen

Heb je een vraag en wil je snel antwoord? Stuur een WhatsApp naar 0111218100

Bellen

Op werkdagen kan je ons telefonisch bereiken tussen 09:00 en 17:00 op het nummer 0111218100.