• Op werkdagen voor 15:00 besteld, morgen in huis
 • Gratis verzending vanaf € 40,-
 • Ook bereikbaar via Whatsapp
R&D

De laatste ontwikkelingen

Bij DQA Direct staat jouw gezondheid voorop. We bieden daarom hoogwaardige liposomale voedingssupplementen aan, tegen een scherpe prijs! Wij kiezen bewust voor liposomaal, omdat dit voor de hoogste opname zorgt. Daarom zeggen wij ook altijd, profiteer maximaal, kies liposomaal.

Binnenkort in ons assortiment

Omdat wij een zo breed mogelijk assortiment willen hebben, blijven we liposomale producten ontwikkelen. Op deze pagina volg je de laatste nieuwtjes en updates over producten die wij in ontwikkeling hebben.

In ontwikkeling:

 • Liposomale NAD + NR
 • Liposomale Spermidine
 • DQA Health & Beauty producten

Ondertussen in ons assortiment opgenomen:

Liposomale Foliumzuur

Een supplement waar steeds meer vraag naar komt is foliumzuur. De actieve stof van foliumzuur is Folaat. Folaat behoort tot de familie van de B vitamines. We kunnen deze vitamine niet zelf aanmaken maar deze moeten we halen uit voedingsmiddelen. Een folaattekort komt helaas snel voor als gevolg van een te lage inname door te weinig verse groente en fruit.

Folaat is tijdens de zwangerschap bijvoorbeeld erg belangrijk, omdat het bijdraagt aan de vorming van de placenta en zorgt voor een goede groei van het ongeboren kind.

Liposomale Vitamine B6

Vitamine B6 is een essentiële vitamine die wateroplosbaar is. De actieve en best opneembare vorm voor ons is pyridoxaal-5-fosfaat. Het is essentieel, wat betekent dat we het via de voeding binnen moeten krijgen. het is een cofactor van wel 150 enzymatische processen. Deze processen zijn gerelateerd aan het metabolisme van eiwitten, vetten en koolhydraten.

Door deze betrokkenheid werkt B6 mee aan goed energieniveau en is belangrijk voor de normale vorming van rode bloedcellen en dus voor het zuurstoftransport door het lichaam. Vitamine B6 is betrokken bij de synthese van belangrijke neurotransmitters, zoals serotonine, dopamine, glutamaat, histamine en GABA en speelt daardoor een belangrijke rol in een normale werking van het zenuwstelsel. Bovendien reguleert het de hormonale activiteit in het lichaam.

Liposomale Selenium

Een supplement wat nog niet zo heel veel bekendheid heeft, is selenium. Selenium is een essentieel spoorelement dat betrokken is bij veel processen in het lichaam. het is anti oxidatief en heeft ontstekingsremmende eigenschappen. Daarnaast is het antiviraal en anti-inflammatoire. En speelt hierdoor een rol in het immuunsysteem. Selenium komt van nature veel voor in paranoten, orgaanvlees en zeevruchten.

Liposomale Zink

Zink is het tweede belangrijkste spoorelement is ons lichaam. Het komt voor in allerlei weefsels zoals in onze botten, spieren, lever, nieren en huid.
Bij verhoogde zinkbehoefte of onvoldoende zinkopname is het extra belangrijk om voldoende zink in te nemen via voeding en voedingssupplementen. Het is niet altijd mogelijk om uit voeding voldoende zink te halen, behalve wanneer specifiek aandacht wordt besteed aan zinkrijke producten en de juiste voedselcombinaties. Typische verschijnselen van een zinktekort in de dagelijkse praktijk zijn: huidaandoeningen, vertraagde groeien ontwikkeling bij kinderen, verminderde vruchtbaarheid, witte vlekken en lijnen op de vingernagels, evenals vermindering van sensorische functies zoals smaak- en reukvermogen, haaruitval. Veel van deze symptomen zijn niet-specifiek en worden vaak in verband gebracht met andere gezondheidsaandoeningen; daarom is een medisch onderzoek nodig om vast te stellen of er sprake is van een zinktekort.

 • Liposomale Reservatrol
 • Liposomale Quercetine
 • Liposomaal B-complex
 • Liposomale L-Gluthation

Cosmetica (DQA Health & Beauty)

Komend najaar lanceren we een super unieke 5 stappen huidverzorgingslijn. Deze nieuwe huidverzorgingslijn bevat 100% natuurlijke & biologische ingrediënten waarin Aloë Vera aan de basis staat. Hierdoor kunnen wij letterlijk zeggen: ‘From plant to DQA’.Alle ingrediënten voor deze producten zijn met zorg en passie samengesteld om het anti-aging effect versterken. Ze zorgen voor meer elasticiteit, hydratatie en laten je huid écht stralen. Bijzonder aan deze lijn is dat er 0 synthetische/chemische ingrediënten zijn gebruikt. Voor de geur hebben wij een uitgebreide selectie gedaan waardoor we bij een unieke zachte parfumvrije geur kwamen, en het meest bijzondere is dat deze speciaal ontwikkeld is voor DQA!

Wij zijn in ieder geval mega enthousiast en kunnen niet wachten om onze enthousiasme op jullie over te brengen. Houd de komende tijd dus de website en socials in de gaten!

 • Stap 1  Gezichtsreiniger
 • Stap 2  Masker
 • Stap 3  Serum
 • Stap 4  crème
 • Stap 5  olie voor de droge huid
Onze lecithine

Zonnebloemlecithine

Liposomen worden gemaakt van lecithine, maar wat is dat eigenlijk?

Lecithine is een lichaamseigen stof en komt voor iedere cel van ons lichaam omdat ze onderdeel zijn van onze celwanden. Lecithine is een vetstof die zowel water als vet kan aantrekken; het is hydrofiel en lipofiel. Omdat lecithinen deze eigenschappen hebben worden ze vaak gebruikt voor het gladmaken van voedselstructuren en emulgeren. Om deze reden worden ze ook gebruikt voor het maken van liposomen.

Lecithine komt voor in eieren, sojabonen, zonnebloemzaden en raapzaad. Omdat we geen problemen willen krijgen met allergenen hebben we gekozen voor zonnebloemlecithine. Het wordt geproduceerd door de zaden onder hoge druk uit te persen. Onze lecithine is vetvrij en bevat tenminste 60% fosfatidylcholine.

Wij gebruiken Europese (Zwitserse) kwaliteit lecithine van Lipoid. Dit is lecithine met een hoog gehalte aan fosfatidylcholine. Dat is het stofje in de lecithine die de liposomen maakt. Het is het zelfde stofje wat in onze celwand zit en daarom is het zo’n interessant stofje voor liposomen. Het stofje in de liposoomwand “smelt” samen met de fosfatidylcholine in onze celwand en kan zo de inhoud van de liposoom in de cel leegstorten. Zo wordt gedacht dat liposomen werken.

Onze lecithine is van uitstekende kwaliteit, het is wat duurder door de Zwitserse oorsprong, maar dan krijg je ook een uitstekende kwaliteit. Vaak zie je materiaal van dubieuze kwaliteit uit bijvoorbeeld China of India, waar bij ons dus geen sprake van is.

 

Onderzoeken naar liposomen

Liposomale studies

Er is een hoop onderzoek gedaan naar liposomen en wat ze doen in ons lichaam. Wij hebben in de loop der jaren een hoop studies gelezen, verzameld en bewaard, zodat jullie deze ook zelf kunnen bekijken. Je hoeft natuurlijk niet alleen van ons aan te nemen dat liposomale supplementen de beste keuze is voor je!

Bekijk de studies hier
Algemene contactgegevens

Hoe kunnen we je helpen?

E-mailen

Stel je vragen op service@dqadirect.nl of neem direct contact op met onze diëtiste Erika.

 

 

 

Whatsappen

Heb je een vraag en wil je snel antwoord? Stuur een WhatsApp naar 0111218100

Bellen

Op werkdagen kan je ons telefonisch bereiken tussen 09:00 en 17:00 op het nummer 0111218100.